Dešon Votson (©AFP)
Dešon Votson (©AFP)

Votson zapalio SAD: Stigao u Klivlend i dobio zagarantovanih 230.000.000 dolara

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.03.22. | 21:56

Sjajni kvoterbek trejdovan u Braunse koji su Hjustonu dali čak tri pika prve runde drafta

Nema NFL utakmica, ali „gori“ Amerika. Nikad zanimljivija pijaca slobodnih agenata i blokabster trejdovi obeležili su poslednjih dana omiljeni sport Jenkija. Saga oko Dešona Votsona konačno je završena. Imao je na stolu ponude četiri, pet timova, bio je na razgovoru u Atlanti, Nju Orleansu i Karolini, a na kraju je izabrao Klivlend. Narednih pet godina biće kvoterbek Braunsa koji su dali pravo malo bogatstvo za potpis Votsona koji je prošlu sezonu propustio posle višestrukih optužbi za silovanje.

Tim iz Ohaja je dao pet pikova za potpis elitnog kvoterbeka, i to čak tri iz prve runde drafta i po jedan iz treće i četvrte, dok su Braunsi dobili izbor u petoj rundi. Dešon je dobio najveći zagarantovani novac u istoriji lige. Zaradiće sigurnih 230.000.000 dolara za pet godina. Ugovor je takav da je dobio povišicu od 12.000.000 dolara za svaku godinu provedenu u Braunsima u odnosu na ugovor koji je imao u Hjustonu.

Izabrane vesti

Pre odlalska u Klivlend, Votson je morao da se odrekne klauzule u Teksansima po kojoj franšiza ne može da ga trejduju. Pre nekoliko dana, američki mediji su pisali da su Braunsi odustali od trke, ali na kraju su stigli do potpisa jednog od najboljih kvoterbekova današnjice koji je imao mnogo problema u privatnom životu u 2021.

00.30(2,30) Klivlend (12,5) Denver (1,75)

Spekulisalo se poslednjih dana da je bio blizu Atlante i povratka u rodni grad. Bejker Mejfild, doskorašnji kvoterbek ekipa iz Ohaja, zatražio je trejd i on će postati novi vođa napada Indijanapolis Koltsa gde dolazi kao zamena za Karsona Venca.

Klivlend je danas potpisao i nekada prvog pika na draftu, defanzivnog enda Džedevejna Klaunija na dve godine za 24.000.000 dolara i pokazao da ide na visoke ciljeve naredne sezone.

Mejfild nije uspeo da se nametne kao vođa Braunsa, pa su u Ohaju odustali od prvog pika na draftu 2018. koji je prošle sezone bio veoma loš, a mučile su ga i povrede. Braunse čeka rekonstrukcija napada. Otišao je prvi risiver tima Džarvis Lendri, a tokom prošle sezone i Odel Bekam je rekao zbogom Kivlendu.

Votson je bio izbor Hjustona u prvoj rundi drafta sa 12. pozicije 2017. godine. Već u prvoj sezoni se nametnuo kao vođa Teksansa. Na kraju pretprošle sezone je rekao da ne želi više da bude deo Hjustona. Propustio je šampionat jer je imao višestruke optužbe za silovanje. Dobio je dozvolu da može da igra, pa su brojne franšize krenule u „lov“ na talentovanog vođu napada.

Podsetimo, pre Votsonovog mega trejda, velika razmena je bila između Sijetla i Denvera u kome je Rasel Vilson prešao u Bronkose. Karson Venc iz Indijanapolisa je stigao u Vašington, dok je Eron Rodžers dobio najveći ugovor u istoriji koji će mu doneti 50.000.000 dolara po godini, ali je Grin Bej ostao bez superstara na poziciji risivera, Devonte Adamsa koji je trejdovan u Las Vegas.

------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------


tagovi

Hjuston TeksansKlivlend Braunsamerički fudbalNFL draftNFLDešon Votson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara